Over Geke Wilschut

Geke Wilschut, geboren 1957 te Zwijndrecht
Naast werkzaam te zijn in het basisonderwijs, ben ik in 2003 gestart met de opleiding Beeldende Kunst aan De Nieuwe Akademie Utrecht (Utrecht).
In zomer 2010 is deze opleiding afgerond met het certificaat van de academie en afgesloten met een gezamenlijke expositie in Huize Kernhem (Ede).


Mijn werk :
Dagelijks wordt ik in mijn werk geconfronteerd met de leefwereld van kinderen. Ik observeer hun leefwereld graag. Vooral de relatie kind-volwassene en de relaties tussen kinderen onderling gebruik ik als onderwerp voor mijn schilderijen. Steeds vaker zoom ik ook in op een activiteit van het kind.
Ik maak zelf foto's van deze situaties, maar maak ook gebruik van plaatjes uit tijdschriften en kranten. Ik selecteer de foto's op lichaamshouding, ritme en sfeer. Een deel van een foto kan de aanleiding zijn tot een beeld. Soms combineer ik beelden zodat een nieuwe betekenis ontstaat.

Ik heb eerst met acrylverf geschilderd :  Zwart , grijzen en wit voeren in mijn eerdere schilderijen de boventoon, met hier en daar een kleurtoevoeging om bepaalde aspecten te accentueren. Dit heeft de voorstellingen een filmische karakter gegeven,  het lijken momentopnames. Ze tonen meestal de opgewekte en lichte kant van het leven.
Met olieverf ben ik nu in kleur gaan werken. Door de manier waarop ik het materiaal gebruik, wil ik het werk meer kracht geven. Het zijn nog steeds momentopnames.